Knurren ved madskålen? Stivner din hund, når du er tæt på?

Knurren betyder typisk, at din hund er utryg! Få hjælp i denne e-bog

Jeg møder desværre jævnligt hundeejere, der har fået det råd, at de bare skal gå hen og tage kødbenet, når hunden eller hvalpen ligger med det. ‘Den skal lære at acceptere det’, lyder det tit. Og ofte får hunden kødbenet igen. Og så er alt vel godt igen.

Nogle gange jo, og andre gange ikke. For hvis din hund lærer, at der igen og igen bliver taget noget værdifuldt væk fra den, når du er i nærheden, så kan den begynde at blive utryg, når du er der.

Faktisk kan det blive lidt en glidebane. Hunden viser med sit sprog, at den er utryg, og du ser det måske ikke før den taler mere tydeligt – med knurren.

‘Hmm, er det hunden eller mig, der bestemmer? Hunden skal da i hvert fald ikke knurre af mig’. Og så kan resultatet være, at vi griber til fysisk irettelsesættelse….

knurren

Vidste du, at dét, som hunden ligger med, er dens ejendom? Sådan er det ifølge hundenes uskrevne lov.  Det er naturligt for den, at forsvare det, som den betragter som dens ejendom, hvis den føler sig truet. Det drejer sig ikke om en kamp om rangorden, men om et zoneforsvar.

Denne e-bog er til dig

 • Til dig, der gerne vil gøre din hund tryg, når du er i nærheden – også når den ligger med et ben.
 • Til dig, der gerne vil være en god forælder for din hund – i stedet for en strid chef.
 • Til dig, der gerne vil vide mere om hvorfor hunden gør som den gør.
 • Til dig, der ikke bryder dig om fysisk irettelsesættelse, men har brug for den rigtige mavefornemmelse, når du træner hund.
 • Til dig, der er træt af at google forskellige løsningsmuligheder – og som foretrækker at få alle de gode og venlige råd samlet ét sted.
 • Til dig, der gerne vil hjælpe din hund, og som gerne vil forebygge og løse mindre problemer, før du eventuelt får besøg af en adfærdsbehandler.

Denne e-bog giver dig bl.a. svarene på hvorfor der opstår knurren og hvad du kan gøre ved det

 • Hvordan kan det være, at min hund kan finde på at passe sådan på sine ting, når den har så meget?
 • Hvor kommer adfærden fra?
 • Hvad sker der, hvis jeg bliver vred på den og viser den, hvor ‘skabet skal stå’?
 • Hvad kan jeg gøre, hvis jeg gerne vil forebygge problemerne?
 • Hvordan skal jeg forholde mig, hvis min hund udviser knurren over for mig i sådanne situationer?
 • Gode øvelser, der trin for trin viser dig, hvordan du skal træne.

Denne e-bog giver dig alt dette

E-bogen forklarer først hvorfor hunden gør som den gør. Det vil give dig en meget større forståelse for din hund og dens adfærd. Og så kommer den ind på, hvad du bestemt ikke skal gøre. Og til sidst, er der en række øvelser som du kan lave, for at gøre din hund mere tryg og for at gøre den mere lydhør over for dine signaler. Så den bliver bedre til at slippe på signal og ikke vil opfatte dig som en konkurrent, men en venlig og god forældre, som den har tillid til.

Du får redskaber til, hvordan du kan forebygge problemer omkring de områder, som hunden betragter som ressourcer. Det kan være mad, madskål, tyggeben, legetøj, liggepladser, dig, osv. For det er nu engang så meget lettere at forebygge end at helbrede. Når det er sagt, så indeholder e-bogen også gode råd til, hvad du skal gøre ved knurren.

Du bliver IKKE udfordret på dit lederskab, når din hund knurrer af dig! At vogte mad har ikke noget med rangorden at gøre. Men det føles ikke godt, og du bør gøre noget ved det.

knurren

Vi skal respektere hundens dæmpende og afstandsøgende signaler samt dens ret til at forsvare sit legetøj, sin mad og sin liggeplads. Du skal lave tiltag, der skaber tryghed og tillid, i stedet for at straffe den.

Prisen er kun 129 kr.

Når du trykker på ’ja tak til køb’, kommer du ind på en betalingsside, hvor du betaler med det samme.

Når du har betalt, lander e-guiden i din indbakke lige bagefter.

Hov, før du køber: Alle mine e-bøger samt mine online-kurser og MEGET andet er inkluderet i Hundeklubben Online.

Folk siger: ‘Pas på, den udfordrer dig og er på vej op ad rangstigen’ eller ‘Du er nødt til at fortælle den, hvor skabet skal stå’.

Vidste du, at den mest almindelige årsag til manglende lydighed simpelthen er ’undertræning’. Man kan således ikke bare konkludere, at det er lederskabet, det er galt med. Nej, det er snarere galt med ’lærerskabet’. Du har ikke trænet godt nok eller længe nok. Eller hunden har ikke forstået, hvad du ønsker af den. Hunden har ikke lært det, som du tror den har.

På samme måde er knurren typisk et tegn på manglende tillid og IKKE dominans. Dvs. at hunden siger:

’Jeg stoler ikke på dig’

i stedet for

’Jeg udfordrer dig’.

© Copyright Gitte Asmann