Tonic på tur // do‘s and don’ts

Bedste socialisering af hvalp

Tonic skal ligesom alle mulige andre hvalpe som sådan ikke motioneres, men til gengæld skal hun socialiseres. Hun skal møde artsfæller, samt andre dyrearter, mennesker, miljøer og transportmidler, så hun kan vokse op og blive en tryg familiehund. Men hvordan sørger vi for den bedste socialisering af din hvalp?

Skal vi bare hovedkulds kaste hende ud på dybt vand? Nej, selvfølgelig skal vi ikke det.

For det første skal vi vurdere, om hun er klar til den pågældende oplevelse. Du kan begynde at lave hvalpeture, når din hvalp er faldet til i dit hus og i din have, typisk 9-10 uger. Tænk også over, om hvalpen er klar til den eventuelle bilkørsel? Du kan evt. være afsted i 1-1½ times tid.

Socialisering af din hvalp

Verden er så stor, Mor

Det er første gang, at Tonic er rigtigt på tur. Der er ingen tvivl om, at Jeanette er den trygge og sikre base, som Tonic hele tiden vender tilbage, når hun har været ude at snuse lidt. Tonics følelser skifter en del; hun er både i ‘legemode’, så bliver hun fokuseret på godbidderne, så bliver hun lidt usikker og så er hun i gang med at undersøge omgivelserne.

Selvom vi har valgt et roligt sted, hvor der er et meget godt overblik over tingene, så kan der altid ske noget uforudsigeligt, hvilken der også gjorde, som jeg vender tilbage med senere. Men ellers oplevede vi både et stort fugletræk (noget, der kommer fra oven kan være meget truende), joggere, badebroer og to store hunde.