Redskabsrummet – gratis hjælp til din online hundetræning

Gratis online hjælp til din hundetræning

Formålet med redskabsrummet er at give dig lettilgængelig redskaber, der kan støtte op om din hundetræning.

Redskabsrummet er lige nu tit en gratis bonus til mine kunder og kursister.

Du får om lidt et eksempel på, hvad du kan finde – og hvad andre synes om det.

Jeg kan fortælle dig, at Redskabsrummet består af cirka 40 artikler omkring hundetræning, f.eks. omkring hvordan hunden lærer, hvordan du træner med en klikker, om belønninger, hvad du skal gøre hvis hunden bider i snoren og meget, meget mere. Jeg har også valgt at lægge to små videoer her, i den ene kan du se, hvordan man lærer hunden at klik, og i den anden kan du se, hvordan du først giver hunden en godbid efter du har klikket. Og som i mit online-kursus ’Fra Frygtelig til Fantastisk Gåtur, kan du også læse en artikel om det ved siden af videoen.

Men jeg vil gerne give dig et overblik over, hvad du kan finde i Redskabsrummet.

Jeg har valgt at dele Redskabsrummet op i 3 forskellige kategorier / niveauer af hundetræning, nemlig ’Starters’, ’Basics’ og ’Extras’.

  • I ’Starters’ er materialet meget let at gå til – og kan delvist anses som et referat af ’Basics’. ’Starters’ er til dig, der ikke er så interesseret i at læse en hel masse, men som gerne vil have et overblik over, hvad f.eks. klikkertræning handler om.
  • Det er i ’Basics’, at jeg har lagt informationen om den primære teori og de vigtigste redskaber. Det er på dette niveau, at du finder det mest fyldestgørende materiale omkring hundetræning.
  • ’Extras’ er til dig, der gerne vil vide lidt mere om detaljerne og baggrunden. Her finder du langt fra alle redskaber til din hundetræning, men du kan somme tider finde uddybning af visse emner.

Puha, tænker du måske – og bliver helt svedt 😉

Ja, når du er kursist / kunde hos mig, får du altid adgang til en masse skriftligt bonusmateriale, du kan bruge til din hundetræning.

Måske er du til det, måske er du ikke. Men den store fordel er, at du har mulighed for at downloade materialet, så du kan læse det, når DU har tid og lyst til det.

Men hvis jeg skal anbefale dig noget, så synes jeg at du skal danne dig et hurtigt overblik i ’Starters’, gerne ved kursets / forløbets start, og så kan du dykke ned i ’Basics’ undervejs i forløbet. Bliver du helt tændt på det, kan du få yderligere information om nogle af redskaberne i ’Extras’.

Men det afhænger jo helt af, hvad DU har brug for, om du har prøvet klikkertræning før, mv.

Her følger hvad Kristian med Holger har fået ud af Redskabsrummet (og de øvelser, der er gennemgået på kurset):
Holger og jeg har været tilmeldt et af Gittes hvalpehold. De nye øvelser til hver gang hundetræning tikker efter grundig gennemgang ind på mail. Herefter kan man i ro og mag genopfriske øvelserne hjemme sammen med familien.

Øvelserne er let-tilgængelige og letlæselige trin for trin vejledninger. Familien og jeg har været rigtig glade for disse vejledninger, når hundetræningen skulle overleveres, da det hovedsageligt er mig, der har været til træningen.

Dertil findes der på hjemmesiden et Redskabsrum, hvor man kan finde artikler med forklaringer og svar på stort set alle problemfelter og spørgsmål. Meget brugbart – især for os som førstegangshundeejere.’

Eksempel fra Redskabsrummet

Jeg vil gerne give dig et eksempel på, hvad du kan finde i Redskabsrummet. Jeg har her valgt, at det skal handle om lokning. Her finder du både en lille artikel i ’Basics’ og i ’Extras’.

Artiklen ’Lokning’ i ’Basics’ lyder som følger:

Når du lokker hunden, får du som nævnt hunden til at udføre en handling ved at føre den med en godbid eller et stykke legetøj. Lokning er som sådan ikke en del af klikkertræning, men vi bruger det nogle gange for at få hunden hurtigt i gang med en adfærd. Mange bruger lokning, fordi man umiddelbart synes at få en masse adfærd frem på kort tid. Men der er nogle klare ulemper ved at lokke hunden.

Gratis hjælp til online hundetræning

Ulemper ved lokning

  • Hunden fokuserer på belønningen og ikke på, hvad den laver – den bliver ikke bevidst om hvad det er den laver.
  • Hunden har ingen grund til at være opmærksom på at høre efter, hvornår klikket kommer.
  • Lokkemidlet bliver til signalet, hvis det ikke fjernes hurtigt.
  • Det er belønningen, der får hunden til at udvise adfærden – ikke signalet.
  • Hunden lærer simpelthen, at der ikke sker noget, med mindre træneren har en godbid i hånden.
  • Træneren er typisk den aktive – fører f.eks. hunden ind på plads. Fjerner man lokningen, har hunden ikke forstået øvelsen.
  • Hunden bliver passiv, hvis man udelukkende træner med lokning, hvor godbidderne aldrig bliver aftrappet.

Det vil sige, at lokning faktisk er en klar modsætning til shaping. Lokning kan også have en decideret negativ effekt. Hvis vi f.eks. forsøger at få hunden til at gøre noget vha. lokning. F.eks. har hunden i indkaldet slet ikke lyst til at kigge på ejer eller godbidden – fordi den varsler ubehag – f.eks. pga. afslutning på en sjov løbetur med andre hunde. Eller vi har lokket den til at gå et sted hen, som den er bange for. F.eks. ind i bilen eller i brusenichen. Så bliver godbidden associeret med noget negativt.’

Hunden kan faktisk blive bange for godbidden.

Gratis hjælp til online hundetræning

Her er hvad Pia med Maggie har fået ud af mit Redskabsrum. Pia er ikke førstegangshundeejer, men klikkertræning er nyt for hende:


’Jeg bruger først og fremmest Redskabsrummet til at repetere hvad vi har lært, samt til at få ideer og hjælp til hvordan jeg takler forskellige ting med hunden. Det er dejligt at kunne læse om klikkertræning og få gode råd og vejledning. Jeg har været yderst tilfreds med Redskabsrummet samt artiklerne. Jeg har allerede anbefalet både Redskabsrummet og træningsformen til andre.’

Husk at Redskabsrummet f.eks. er en gratis bonus på mit online-forløb Fra Frygtelig til Fantastisk Gåtur på 5 uger.

Jeg ønsker dig og din hund god fornøjelse med Redskabsrummet 🙂

Måske vil du også kunne lide disse…

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *