6 trin for at få succes med et online kursus med din familiehund

Sådan får du succes med et online kursus

Som du kan læse under Online kurser til din familiehund, kan der være mange fordele ved et online kursus set i forhold til mere praktisk hundetræning. Men der er imidlertid også nogle faldgruber.

Én af de største faldgruber er nok at opretholde selvdisciplinen og arbejde videre med sin familiehund, selvom der ikke er nogen, der holder én i ørene.

Jeg har selv prøvet at købe online kurser, som jeg ikke synes jeg fik gjort nok ved, på trods af, at jeg fandt dem vildt spændende og brugbare.

Derfor vil jeg gerne dele med dig, hvad jeg mener vil gøre det lettere for dig at få succes med at følge et online kursus helt til ende, så du opnår alle fordelene ved kurset. Så læs dette indlæg, hvis du gerne vil inspireres og hvis du ikke lige synes, at du får det du sætter dig for.

Online kurser familiehund

Trin 1: Lav en aftale med dig selv, hvor du lover din hund at du vil gøre dette her

Det her må gerne være lidt højtideligt, synes jeg. Lidt fjollet, ville nogle måske sige. Men sæt dig ned sammen med din familiehund og fortæl den så, at du lover at gennemføre dette her. For dens og jeres skyld.

Trin 2: Lav en brainstorm på, hvordan det kunne fungere bedst for dig

Overvej fx, hvornår du vil foretrække at lave din hundetræning? Hvornår passer det dig bedst? Hvis du er a-menneske, passer det dig måske bedst at træne med din familiehund om morgenen. Er du b-menneske, er det måske mere passende at gøre det om eftermiddagen eller aftenen. Igen har denne form for hundetræning en stor fordel, for du vælger jo selv.

Det kan selvfølgelig også afhænge af, hvordan du arbejder. Det er i hvert fald vigtigt, at du træner på tidspunkter, hvor du er frisk og ikke lige er ved at falde i søvn.

Trin 3: Hvilke øvelser kunne gøre den største forskel for dig og din familiehund?

Du føler dig måske lidt overvældet, når du modtager et online kursus fra mig. Der er nemlig mange øvelser. Jeg har valgt at give dig mange øvelser, fordi jeg gerne vil give dig værdi for pengene. Og jeg mener, at alle øvelserne har værdi. Men når det er sagt, så er vi selvfølgelig alle forskellige, og kommer med forskellige forudsætninger. Måske er du førstegangshundeejer, måske har du mere erfaring…

Mine online-kurser er delt op i moduler, hvor du får ét modul om ugen, netop for at du ikke skal blive så overvældet over mængden af materialet. Fx er det på ’Fantastisk gåtur’ opbygning af kontakten til hunden, der bliver prioriteret højest – og som derfor ligger på de første moduler.

Prioritér de vigtigste øvelser først.

Der er naturligvis en grund til øvelsernes placering på kurset, men afhængig af hvor du er rent træningsmæssigt, vil jeg anbefale dig at du udvælger de øvelser, som du mener vil være mest værdifulde for din situation / problematik. Og så vil der nok altid være nogle øvelser, som du er mere glad for end andre. Det er vigtigt for dig, at du føler du får succes.

Bryd kurset/øvelserne op i mindre bidder.

Her skal du ikke gøre så meget. På fx ’Fra Frygtelig til Fantastisk gåtur på 5 uger’ er kurset allerede delt op i mindre bidder, nemlig 5 moduler, som du får tilsendt ét ad gangen. De enkelte øvelser er også allerede delt op i mindre og spiselige bidder, så det er let at gå til. Men det kan være en rigtig god idé at prøve at få overblikket over øvelsen først, inden du går i gang med træningen. Dvs. læs hele artiklen med øvelsen igennem og se hele videoen igennem, inden du går i gang med din familiehund.

Trin 4: Læg aftalerne ind i din kalender.

Så er det tid til at du finder din kalender frem. Det er vigtigt, at du gør dette. Hvis du gik til almindelig fysisk hundetræning, ville du jo også have sat tid af i din kalender.

Kig på de næste 4-5 uger. Lær at massere din egen hund tager 4 uger og Fra Frygtelig til Fantastisk Gåtur er baseret på 5 uger. Kig på det modul du har fået tilsendt. Hvor mange øvelser er der og hvilke øvelser vil du prioritere? Sæt noget tid af hver uge – og allerhelst hver dag. Hvis du træner bare 5-10 minutter hver dag, vil du med garanti kunne mærke en forskel. Passer det dig bedst med faste dage, eller arbejder du lidt varieret?

Camilla og Daisy

‘Du skal sætte noget tid af til at læse det igennem. Men det gør man jo også når man ønsker et problem eller en udfordring løst. Der skal bruges noget tid. Men igen er det jo en fordel, når det er online. Du kan gøre det, når du vil. Jeg behøver ikke at træne samtidig med, at jeg læser, og det synes jeg er fint.’

Camilla og Daisy familiehund

Trin 5: Ingen overspringshandlinger i træningstiden

Som tidligere nævnt under ’Online kurser til din familiehund’ kan overspringshandlinger i høj grad være med til at ødelægge din hundetræning. Vi kender det alle sammen. Vi har en opgave vi skal løse, noget vi skal. Men vi kan ikke lige overskue det. Hvad gør vi så.? Joh, det kan være meget lettere at tænde for fjernsynet, eller lige tjekke Facebook.

Men hvis du vil gøre det her seriøst, så fortjener det, at du sætter din telefon på lydløs, mens du træner. Der er brug for uforstyrret tid med fokus. Undgå også, at der er andre hunde, dyr, børn el.lign. der forstyrrer. Koncentrér dig om dig og din hund.

Trin 6: Vær realistisk og justér planen

Da du lagde din plan, var du selvfølgelig nødt til at sjusse dig lidt frem til, hvad du kunne nå… Og ’let’s face it’, der vil næsten altid komme noget i vejen nogle dage. Sådan er det jo i vores liv. Og det er okay at tingene bliver rykket lidt.

Man siger, at ’perfect is the enemy of done’. Du behøver ikke at være den perfekte hundeejer. Du skal ikke give op bare fordi tidsplanen skrider lidt. Justér blot din plan og kom så op på hesten igen. Måske kan du endnu engang sortere i, hvad der er vigtigst for dig og din hund – og så faktisk holde planen stadigvæk. Hunde er jo individuelle, fx på den måde, at du måske nogle gange kan køre nogle øvelser meget hurtigt igennem – hurtigere end du havde regnet med.

PS: Til sidst vil jeg foreslå dig at lave et arbejdsark ud fra det, som vi lige har gennemgået. Får du lidt struktur på din træning med din familiehund, vil det garanteret hjælpe dig til at få succes.

Hvis du har prøvet et af mine online-kurser, så vil du måske også synes om Hundeklubben Online. Som medlem får du adgang til ALT det online materiale, jeg har lavet – og som jeg laver i fremtiden. Så kan du træne lige netop det med din hund, som du har brug for. Og igen kan du træne når du vil og hvor du vil.

Måske du også vil læse…?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *