Hvalpen Tonic flytter ind. Sig velkommen til Tonic på bloggen

Velkommen til et lille nyt familiemedlem

Velkommen til lille skønne Tonic.

Og til Jeanette, der har fået sig endnu et familiemedlem.

Jeanette har i forvejen Quila, en sort labrador, der kommer fra samme opdrætter som den lille nye Tonic er kommet fra. Quila er fra spirituskuldet (hedder egentlig Tequila), mens Tonic er fra sodavandskuldet. (Billedet på forsiden er taget af opdrætter Marlene Veiss-Pedersen, da Tonic ved at være klar til at skulle til sin nye familie).

Tonic er af jagtlinier. Et meget homogent kuld. Ro i hovedet og krudt i måsen.

Det er meningen, at vi skal følge Tonics liv på bloggen. Følge hende, når hun gør alt det andet, som en hvalp gør. Og dele alt det, som vi som hundeejere skal igennem med sådan en ny lille trold.

For det er jo FANTASTISK at få sådan et lille nyt liv inden for dørene, men det kan altså også godt være hårdt arbejde. Fx. skal du lave en plan for hvalpens socialisering, for tiden går stærkt og du skal sørge for, at hvalpen får en masse gode oplevelser med sig i rygsækken, som kan hjælpe den, hvis den pludselig står i en lidt svær situation.

Og der er masser af ting at tage fat på med sådan et næsten uskrevet blad: 

  • Gøre hende tryg ved at møde nye ting, hunde og mennesker. Gøre hende tryg ved at køre i bil, ved at blive håndteret, ved at møde dyrlægen, ved lyde og ved at være alene hjemme.
  • Lære hende at være renlig.
  • Lære hende at gå pænt i snor, komme når Jeanette kalder og ikke at springe op.
  • Lære hende gode manerer, fx. når der kommer gæster.
Hvalpen tonic flytter ind

Hvorfor hund nr. 2?

Jeanette vil gerne have, at Quila får selskab. De bor ude på landet, og møder ikke så mange andre hunde – undtagen når de er til hundetræning, som Jeanette går ret meget op i. Der er minimum en halv til i bil til alle hundevennerne.

‘Folk lover, at vi da sagtens kan finde ud af noget, men det bliver aldrig til noget.’

‘Jeg har altid drømt om, at kunne have minimum 2 hunde, så de har hinandens selskab, når vi er på job. Altså lette min dårlige samvittighed lidt. Og det lagt sammen med, at Quila mangler legekammerater, har gjort, at vi nu her onsdag 25. september 2019 får Tonic hjem.’

Men Jeanette indrømmer også, at hun også har fået Tonic nu for at holde op med pylre. Hun synes selv, at hun har pylret en del omkring Quila, især da hun begyndte at blive bange for skud. Det er noget, som hun har arbejdet med – både med Quila og hende selv. Og det går betydeligt bedre.

En lang tur mod det nye hjem

4 timers kørsel i bil fra opdrætter for at møde sit nye hjem. Dér, hvor hun måske skal tilbringe resten af sit liv.

Det var en LAAAANG køretur.

Hun klarede det nu meget godt. Jeanette sad på bagsædet med hende, bevæbnet med tyggepinde og med et tæppe, der duftede af noget trygt.

Var lidt urolig undervejs, men sov hen over Fyn.

Var ude at tisse undervejs, og mødte en hel børneflok. Heldigvis virkede det til at være et trygt og godt møde med dem.

Hvalpen tonic flytter ind
Hvalpen tonic flytter ind

Det første indtryk er det vigtigste

Og det ér bedst at gå med ‘livrem og seler’. Du har jo lige taget hvalpen fra sin trygge base, og bragt hende ud i en helt ny verden. Så hun er ekstra modtagelig over for indtryk, og kan formodentlig let blive forskrækket. Også selv om opdrætter har gjort en del ud af at socialisere kuldet.

‘First impression’ lasts. Der er en grund til, at man siger det. Det første indtryk er super vigtigt – også for hvalpen.

Derfor er det vigtigt, at du gør alt hvad du kan for at din hvalp lærer, at dét den møder, er ufarligt og måske endda sjovt. Især første gang.

Mødet med Quila

Hvalpen tonic flytter ind