Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Harmonisk Hvalp

Til dig, der drømmer om at opbygge en skøn relation, forebygge problematikker og gøre din hvalp tryg.

Her får du alle de redskaber, som du har brug for til at skabe en hvalp i harmoni

  • Drømmer du om en relation med din hvalp, der er baseret på tillid?
  • Ønsker du at minimere konflikterne? 
  • Ønsker du at træne med bløde metoder og i trin, så din hvalp er glad og forstår hvad du ønsker.  
  • Vil du gerne hjælpe din hvalp med at blive tryg i forskellige miljøer? 
  • Vil du gerne lære din hvalp grundfærdigheder, som du kan bygge videre på, når den bliver ældre?  

Med dette kursus får du mulighed for at gøre alt det rigtige fra starten, så hvorfor ikke bare komme i gang? Du kan deltage, uanset om du går til træning ved siden af eller ej. 

KURSET BESTÅR AF 8 MODULER OG 90 VIDEOER

Her ser du et par eksempler på videoer, som du finder i kurset

De 8 moduler indeholder

Forstå din hvalp og opbyg en god relation

Her har videoerne fokus på tilfredsstillelse af hvalpens behov, udvikling, sprog og læring. Derudover får du en vigtig introduktion til, hvordan du skal håndtere line, halsbånd og sele, hvordan I kan lege, hvad du skal gøre når din hvalp napper og hvordan du gør den tryg ved din håndtering. 

Gode vaner og rutiner

Hjælp dig selv ved at indføre nogle daglige rutiner. Du kan med fordel dele hvalpens dag op i toiletbesøg, mental aktivitet, fysisk aktivitet, supervision og alenetid. Til det får du to forskellige skemaer, som du endda kan downloade, printe ud og hænge på dit køleskab. 

Aktivering og berigelse

Et gammelt ordsprog siger at en træt hund er en god hund. Men hvad har hvalpen brug for? Modulet her sætter fokus på hvad henholdsvis mental og fysisk aktivering er, og giver dig en masse forslag til hvad du kan lave med din hvalp, så den bliver behovstilfredsstillet. 

Socialisering og miljøtræning

På dette modul handler et om at gøre din hvalp tryg og glad i forskellige miljøer. Du vil f.eks. finde videoer omkring tilvænning til overflader, lyde, trafik og beklædning. Og så vil du ikke mindst få en øvelse til, hvordan du kan lære din hvalp at tjekke ting ud selv. 

Turen går til...

I dette modul får du forslag til forskellige ekskursioner med din hvalp. Brug materialet fra modulet ‘Socialisering og miljøtræning’ til at øge sandsynligheden for, at din hvalp får en god oplevelse. Turen går både til parken, en café og til hundelegepladsen. 

Kom godt i gang med træningen

Før du går i gang med træningen af forskellige grundfærdigheder, skal du vide noget om, hvordan hvalpen lærer og hvordan du motivere den. Du skal også opsætte en træningsplads, hvor den er i stand til at lære og du kan med fordel lære den, at der er en særlig lyd, der betyder belønning.

Træningslege

Jeg har kaldt det træningslege, fordi vi leger træningen ind. Det skal være sjovt og motiverende. Det handler om kontakt, hvordan du får en løs line på gåturen, får din hvalp til at komme når du kalder, blive på stedet og holde sig selv tilbage i forskellige situationer. 

Problemforebyggelse

Din hvalp kan hurtigt lære noget, som du ikke ønsker. Det kan f.eks. være at springe op ad mennesker som den møder, grave haven og et hav af andre ting. Det gælder om, at hvalpen ikke får mulighed for at øve sig i ting, som du ikke ønsker. På dette modul får du redskaberne.