Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Picture of Gitte Asmann

Gitte Asmann

Hundeklubben Online har været på besøg hos Maja Bruus på Horsens Hundecenter, og har fået lov til at filme materiale til kurset ‘Dog Fitness’, som du får adgang til som medlem. Læs her om alle fordelene ved Dog fitness og hvordan du kommer i gang. 

Dog fitness

Dog Fitness – træning af både krop og sind

Går du til træning?

Måske til fitness?

Måske skulle du også træne fitness med din hund. Såkaldt dog fitness.

Fordelene er mange, fx.

  • Balancen udfordres.
  • Muskelgrupperne styrkes.
  • Hunden får mere kropskontrol.
  • … og endda mere selvkontrol.
  • Selvtilliden bliver boostet (masser af EMPOWERMENT).
  • Hunden bliver mere smidig.

OBS! Din hund vil synes det er megasjovt, hvis du følger de 3 skridt.

Dog fitness

3 skridt du skal huske, når du laver dog fitness

Den essentielle opvarmning 

Inden du træner Dog Fitness, skal du varme din hund op. Det er vel ikke den store overraskelse. Men det kan være noget, som vi glemmer – i farten, så at sige.

Normalt anbefales det at undgå lokning – også når du træner Dog Fitness – men lige præcis i opvarmningen, er det ok.

Opvarmning kan fx være at du vha. godbidder får hunden til at strække halsen og nakken, også til siderne. Det kan også være, at du laver lidt sik-sak mellem benene eller mellem nogle slalompinde.

Opvarmningen er en oplagt mulighed for at kigge på, om der er harmoni mht. kropsholdning og hvad hunden kan. Er der evt. noget, som din hund ikke har lyst til. Forlang ikke for meget og vær opmærksom.

Sikkerhed og tryghed

  • Brug som udgangspunkt en sele, så er det lettere at støtte hunden.
  • Tilpas udfordringerne til hundens størrelse og kunnen.
  • Gå gradvist frem. Fx skal du arbejde med de flade elementer først for at få forståelsen for, hvordan vi arbejder, før du introducerer de underlag, der bevæger sig.
  • Kun kort tid og hold pauser. Hunden bliver træt hurtigere end vi aner, da den bruger kroppen på en helt anden måde.

Hav styr på din træningsmetode 

Pas på med lokning.

Som tidligere nævnt er det helt ok at bruge lokning under opvarmning, men når du træner, kan det være en fordel at bruge klikkertræning og et håndtarget for at flytte hunden / få den til at holde en position.

Når vi lokker hunden, kan der fx. ske det, at den bare følger en godbid ude at se, hvor den sætter fødderne. Vi kan også få hunden til at overskride dens egen grænse, hvis den fokuserer for meget på godbidderne.

Vær bevidst om, hvad du bruger og brug det, som der er bedst i den enkelte situation.

Det handler ikke om fart

Nej, det handler ikke om fart, men derimod om ro og koncentration. Så altså stik imod fx. agility, hvor du hurtigt skal have hunden igennem redskaberne, handler det her om balance og koncentration. Maja fortæller, at de fleste hunde bare vader op på redskaberne. Det er sværere, når de skal ned. Her er det vigtigt at støtte.

Tak til Maja fra Horsens Hundecenter

Her har hun hold med max. 6 kursister, hvis hunden er på hele tiden, men hun kan også have store hold hvor der er 10-15 kursister, hvor der så er længere træningstid. Når der arbejdes i grupper, vil hundene træne på skift.

Hun fortæller, at det er en fordel at arbejde i små grupper sammen, da kursisterne i så fald kan arbejde sammen, og bedre støtte den enkelte hund. Så sikkerheden kan være i top. Derudover er det lettere at  analysere på hvordan den enkelte hund og ejer bedst hjælpes.

Maja vejleder i øvelserne, hvor sværhedsgraden baseres på hundens niveau, og hun gør meget ud af at understrege, at holdet udelukkende er træningsbaseret aktivering og stimulering. Har hunden skader, smerte eller er under genoptræning, skal deltagelse ske i samråd med dyrlæge eller fysioterapeut.

Er du interesseret i kurset ‘Doggie Fitness’ med Maja Bruus, så kan du hoppe ind i Hundeklubben Online lige HER

Relaterede Posts

Gåtur med hund

Den gode gåtur med hund

Du har sikkert også fået hund, fordi du ønskede dig en masse gode gåture sammen med den. Men hvad er egentlig en god gåtur med

2 kommentarer til “Dog Fitness – træning af både krop og sind”

  1. Hej. Min lille Malteser hvalp Molli på knap 6 måneder, går på trapper ud i haven og ind i huset. Der er 3 trin. Hun går frisk og frejdigt både op og ned, men nu siger min veninde, at jeg skal sætte en rampe op som hun skal gå på. Er det nødvendigt ? (Hun hopper jo også op i lænestole og sofa, og det har jeg jo bare tænkt, er en del af hendes udvikling.) Er jeg helt på gale veje ? Jeg vil jo min lille Molli det allerbedste ♥️

    1. Hej Kirsten, hvis hun kan gå op og ned uden at hoppe, så er det i hvert fald ikke et issue. Og umiddelbart vil jeg synes, at et rampe virker meget overdimensioneret. Beklager mit sene svar. Bh Gitte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn