Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Picture of Gitte Asmann

Gitte Asmann

 

Din hund er ekspert i kommunikation. Hunden gør for at fortælle, hvad den har brug for, hvad den føler og hvad den har lært. Måske den har lært at dens gøen giver den kontakt. Måske fortæller den, at der kommer nogen ude på vejen. Måske er den frustreret over, at den ikke kan komme derhen, hvor den gerne vil, måske fordi den bliver holdt tilbage af linen eller et hegn. Bliv klogere på din hunds gøen lige her.

Hund gør

Er det frustrerende, når hunden gør?

Gøen er et udtryk for hundens følelser, der kommer ud igennem munden. Det, at hunden gør, er en del af hundens naturlige kommunikation. Og som du kan høre i videoen nedenfor, så er hundens vokalisering en af årsagerne til, at vi oprindeligt tog hunden til os. Men vi bør gøre noget ved gøen, når det bliver for meget, for ofte og for plagsomt. Især for hundens skyld, men også for os selv og dem, vi omgiver os med.  

Og hvis du gerne vil reducere din hunds gøen, skal du finde ud af, hvad det er den prøver at kommunikere. Gør den for at få opmærksomhed eller er den stresset eller bange for et eller andet, som den møder på gåturen? Afhængig af årsagen, skal du lave tiltag for at reducere eller fjerne gøen.   

Når du gerne vil reducere gøen, skal du også tænke på, hvilket arbejde din hund oprindeligt var avlet til at udføre – og om gøen var en del af dens arbejdsfunktion? For så er det især vigtigt at du sætter realistiske mål for, hvor meget din hund skal gø. Det gør det alt andet lige sværere, hvis det var meningen, at den skulle gø, når f.eks. arbejdede som hyrdehund.   

5 gode korte råd, hvis du generelt vil dæmpe at hunden gør

Råd nr. 1 :
Skal du dæmpe en hund, som gør, må du selv optræde roligt. Det dur ikke, at du selv råber, skælder og smælder. Det får i hvert fald ikke din hund til at blive mere rolig, derimod kan du risikere, at din hund bliver bange for dig.  

Råd nr. 2 :
Lav en dagbog, hvor du noterer dig i hvilke situationer hunden gør og nøjagtigt hvad der sker. I dit ’gø-skema’, kan du f.eks. udfylde hvor hunden er, hvornår den gør, hvor lang tid den gør, hvad den gør af, mv.  

Råd nr. 3 :
Undgå at din hund øver sig i den uønskede adfærd. Nedton gamle erfaringer så meget ned som muligt. Planlæg hvordan du vil reagere næste gang din hund gør. Prøv evt. at koncentrere dig om et par af gø-situationerne og undgå resten af dem.  

Råd nr. 4 :
Træn med ro og afslapning og undgå stressfyldte situationer. Er din hund ikke afslappet og rolig, vil den alt andet lige reagere med mere vokalisering. 

Råd nr. 5 :
Tænk over, hvad du godt kunne tænke dig, at din hund gjorde – i stedet for at gø – og træn det.  

 

Vil du have hjælp til at få din hund til at stoppe med at gø så meget?

Tilmeld dig et mini-kursus og få hjælp til at forstå din hund og dens kommunikation via gøen bedre. Du får f.eks. tips til ændringer, som du kan bruge i dagligdagen, så du hjælper din hund til at ændre sin adfærd i stedet for at gø. 

Du finder mini-kurset og tilmelder dig her på knappen herunder. 

 

Hunde gør

Relaterede Posts

Gåtur med hund

Den gode gåtur med hund

Du har sikkert også fået hund, fordi du ønskede dig en masse gode gåture sammen med den. Men hvad er egentlig en god gåtur med

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn