Er det frustrerende, når hunden gør?
Din hund er ekspert i kommunikation. Hunden gør for at fortælle, hvad den har brug for, hvad den føler og hvad den har lært. Måske
Hvad kan du gøre, når din hund ikke virker synderligt glad for at besøge dyrlægen? Hvordan forebygger du, at din hvalp bliver utryg ved dyrlægen i fremtiden? Hundeklubben Online har besøgt Hundeklinikken på Østerbro, her i maj 2024 den eneste dyreklinik i Danmark, der udelukkende beskæftiger sig med hunde, og som arbejder hen imod stressfri dyrlægebesøg. Herunder får du et udpluk af interviewet og Katrines bedste råd til dig, der gerne vil give din hund nogle bedre dyrelægebesøg.
Enhver situation er en indlæringssituation, dvs. alt hvad hunden oplever, når den f.eks. er hos dyrlægen, lagrer sig i hukommelsen, og vil påvirke fremtidige besøg på dyreklinikken.
Du skal derfor lægge mærke til, hvad din hund synes om de ting, der bliver gjort, så du kan gribe ind, hvis du kan se, at det er svært for din hund. Hunden skal kunne være i det.
Katrine understreger, at det jo ikke føles bedre for hunden, bare fordi det bliver gjort hurtigt. ’Du skal bare lige …’ , f.eks. ‘have klippet dine negle. Det er hurtigt overstået.’ Og det kan det måske også være .. – indtil næste gang, eller gangen efter, at hunden igen kommer til dyrlægen. Så er det måske ikke længere så nemt…
Rigtig mange hundeejere kommer kun på klinikken, når der er noget galt med hunden – de kommer med noget, som de gerne vil have kigget på. Og det kan blive et problem, for hunden kommer meget hurtigt til at associere dyrlægen med smerte og ubehag, fordi den netop bliver ’udsat’ for noget, der gør ondt, når den kommer der. Og så har den selvfølgelig ikke lyst til at komme der.
Nogle af de hunde, der er allermest glade for dyrlægen, er dem, der lige dropper ind, får nogle godbidder, kommer op på vægten og går igen. Der bliver indsat masser af positivt på dyrlægekontoen, så den ikke går i minus, når der en dag skal trækkes noget på den.
Arbejd aktivt med, at det udløser noget positivt at blive berørt på poterne, og tænk f.eks. i at negleklip med fordel kan blive opdelt i flere trin, så det bliver mere spiseligt for hunden. Vi skal ikke forvente, at f.eks. negleklip bare er noget, som hunden kan klare og som den er tryg ved. Vi skal gøre håndtering til en mere positiv ting for hunden – det er mindst lige så vigtigt som at træne indkald og at gå i løs line.
Tusinde tak til Katrine Hammer fra Hundeklinikken. Hundeklinikkens personale er uddannet inden for Fear Free konceptet og det er fantastisk at se, hvordan de arbejder på at give bedre oplevelser for både hund og ejer. Du finder hele interviewet med Katrine inde i Hundeklubben Online.
Hundeklubben Online besøgte tilbage i 2020 Katrine Hammer første gang. Her arbejdede Katrine allerede selvstændigt med konceptet ’Stop Dyrlægeskræk’. Du kan blogindlægget fra dengang lige HER.
For at kunne booke en tid og hjælpe dig allerbedst i den tid, som vi har til rådighed, vil jeg gerne vide lidt mere om det, som du står med. Derfor skal du starte med at udfylde et lille spørgeskema, og derefter finder vi sammen et tidspunkt, hvor vi begge har tid.
Jeg ringer derefter til dig på det aftalte tidspunkt.
Din hund er ekspert i kommunikation. Hunden gør for at fortælle, hvad den har brug for, hvad den føler og hvad den har lært. Måske
Du har sikkert også fået hund, fordi du ønskede dig en masse gode gåture sammen med den. Men hvad er egentlig en god gåtur med
Hvad kan du gøre, når din hund ikke virker synderligt glad for at besøge dyrlægen? Hvordan forebygger du, at din hvalp bliver utryg ved dyrlægen
“Bag enhver adfærd er der en følelse. Og bag enhver følelse er der et behov. Og når vi møder dette behov fremfor at fokusere på adfærden, så begynder vi at håndtere årsagen fremfor symptomet.”
– Ashleigh Warner
Er din hund begyndt at udvise adfærd, som du ikke er så glad for?
Book en GRATIS ‘slut med bekymringerne samtale’ her og lad os tage det i opløbet.