Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Gitte Asmann

Gitte Asmann

Velkommen til Tonic – et lille nyt familiemedlem. Jeanette har i forvejen Quila, en sort labrador, der kommer fra samme opdrætter som den lille nye Tonic er kommet fra. Quila er fra spirituskuldet (hedder egentlig Tequila), mens Tonic er fra sodavandskuldet. Tonic er af jagtlinier. Et meget homogent kuld. Ro i hovedet og krudt i måsen. Det er meningen, at vi skal følge Tonics liv på bloggen. Følge hende, når hun gør alt det andet, som en hvalp gør. Og dele alt det, som vi som hundeejere skal igennem med sådan en ny lille trold.

Hvalpen

Hvalpen Tonic flytter ind

Det er jo FANTASTISK at få sådan et lille nyt liv inden for dørene, men det kan altså også godt være hårdt arbejde. F.eks. skal du lave en plan for hvalpens socialisering, for tiden går stærkt og du skal sørge for, at hvalpen får en masse gode oplevelser med sig i rygsækken, som kan hjælpe den, hvis den pludselig står i en lidt svær situation.

Og der er masser af ting at tage fat på med sådan et næsten uskrevet blad: 

  • Gøre hende tryg ved at møde nye ting, hunde og mennesker. Gøre hende tryg ved at køre i bil, ved at blive håndteret, ved at møde dyrlægen, ved lyde og ved at være alene hjemme.
  • Lære hende at være renlig.
  • Lære hende at gå pænt i snor, komme når Jeanette kalder og ikke at springe op.
  • Lære hende gode manerer, fx. når der kommer gæster.
Hvalpen
Hvalpen

Hvorfor hund nr. 2

Jeanette vil gerne have, at Quila får selskab. De bor ude på landet, og møder ikke så mange andre hunde – undtagen når de er til hundetræning, som Jeanette går ret meget op i. Der er minimum en halv time i bil til alle hundevennerne.

‘Folk lover, at vi da sagtens kan finde ud af noget, men det bliver aldrig til noget.’

‘Jeg har altid drømt om, at kunne have minimum 2 hunde, så de har hinandens selskab, når vi er på job. Altså lette min dårlige samvittighed lidt. Og det lagt sammen med, at Quila mangler legekammerater, har gjort, at vi nu får Tonic hjem.’

Men Jeanette indrømmer også, at hun også har fået Tonic nu for at holde op med pylre. Hun synes selv, at hun har pylret en del omkring Quila, især da hun begyndte at blive bange for skud. Det er noget, som hun har arbejdet med – både med Quila og hende selv. Og det går betydeligt bedre.

En lang tur mod det nye hjem 

4 timers kørsel i bil fra opdrætter for at møde sit nye hjem. Dér, hvor hun måske skal tilbringe resten af sit liv.

Det var en LAAAANG køretur.

Hun klarede det nu meget godt. Jeanette sad på bagsædet med hende, bevæbnet med tyggepinde og med et tæppe, der duftede af noget trygt.

Var lidt urolig undervejs, men sov hen over Fyn.

Var ude at tisse undervejs, og mødte en hel børneflok. Heldigvis virkede det til at være et trygt og godt møde med dem.

Det første indtryk er det vigtigste

Og det ér bedst at gå med ‘livrem og seler’. Du har jo lige taget hvalpen fra sin trygge base, og bragt hende ud i en helt ny verden. Så hun er ekstra modtagelig over for indtryk, og kan formodentlig let blive forskrækket. Også selv om opdrætter har gjort en del ud af at socialisere kuldet.

‘First impression’ lasts. Der er en grund til, at man siger det. Det første indtryk er super vigtigt – også for hvalpen.

Derfor er det vigtigt, at du gør alt hvad du kan for at din hvalp lærer, at dét den møder, er ufarligt og måske endda sjovt. Især første gang.

Mødet med Quila 

Quila er meget social og glad for andre hunde inklusive hvalpe, så derfor er Jeanette ikke så nervøs for introduktionen til Tonic, og hun vælger derfor at lave introduktionen mellem dem hjemme i haven.

Da jeg møder Tonic for første gang, er det tydeligt at se, at Tonic er tryg ved Quila. Hun er dog blevet rendt over ende et par dage tidligere, så hun trækker sig lidt hen i trygheden ved Jeanettes ben, da Quila begynder at sætte farten op under legen.

Og selvom Tonics ’storesøster’ har et rigtigt hundesprog, så kan der nogle gange være brug for at gå ind og styre samværet mellem de to. Jeanette lader ikke de to være alene i haven, da det som oftest er her, at det er mest vildt.

Quila har været virkelig hurtig til at acceptere Tonic, og hun inviterer ofte til leg. Det er tydeligt at se, at Tonic har ’hvalpepas’. Nogle gange, når hundene laver trækkeleg, får Tonic lov til at tage legetøjet fra Quila.

Vil du vide mere? I Hundeklubben Online finder du kurset ‘Før du får hvalp og intro til det nye hjem’. 

 

Relaterede Posts

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn