Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Picture of Gitte Asmann

Gitte Asmann

Har du problemer med, at din hund laver udfald på gåturen? Ved du ikke, hvad du skal gribe og gøre i? Måske du har søgt på nettet og finder modsatrettede svar. Og virker dét som du gør, ikke? Så er det måske tid til at kigge i retning af BAT. Herunder får du nogle hurtige råd til, hvad du kan gøre, hvis din hund er aggressiv på gåturen. 

Aggressiv

Prøv dette, hvis din hund er aggressiv på gåturen

BAT træning er bl.a. for hunde, der udviser aggressiv adfærd over for andre hunde på gåturen, dvs. at de er udfarende og gør. Typisk viser hunde aggressiv adfærd, fordi de er udsikre, og gerne vil have det skræmmende væk.

BAT træning er en rigtig god måde at gøre hunden mere tryg. Vi kan hjælpe hunden på flere områder. BAT set-ups er den træningsform, hvor vi kan hjælpe hunden mest følelsesmæssigt, og det sker ved at den igen og igen oplever, at en trigger ikke er farlig. Du kan læse meget mere om dette i ‘BAT-træning – tips og tricks til gode set-ups’.

Aggressiv

Hvordan kan det være - og hvad skal vi gøre?

Men hvordan overlever vi i hverdagen? Hunden skal jo ud at gå tur, og den laver måske udfald hver gang I møder en anden hund. Det er sgu ikke sjovt – ‘pardon my french’. Og det er bestemt heller ikke godt for din hunds stressniveau, for den når nok dårligt nok at falde til ro, før den igen skal ud at gå tur…. Derfor er det vigtigt, at du forsøger at undgå aggressiv adfærd på gåturene.

Du mangler kontrollen

En ulempe ved gåture er, at du typisk ikke har andre til at hjælpe dig. Set i forhold til et arrangeret set-up som til BAT træning på et team, møder du typisk ikke nogen på din tur, der har kendskab og forståelse for dit problem. Du oplever garanteret også ofte, at de andre hunde (triggerne), kommer alt for tæt på, set i forhold til, hvad din hund kan ‘klare’.

Stram snor er noget hø!

Vi påvirker ofte vores hunde alt for meget med linen. Vi kan f.eks. uønsket komme til at fortælle den, at noget er farligt. Det er vigtigt, at linen er løs, når den kigger på noget, som den er utryg ved – f.eks. andre hunde. Trækker din hund meget, når I går tur, kan det være en rigtig god idé at lære den at gå pænt i snor. Tilmelder du dig BAT træning på hold, får du også adgang til nogle af de øvelser, som der ligger i kurset ‘Fra Frygtelig til Fantastisk Gåtur på 5 uger’. Dem har jeg nemlig lagt ind i kurset ‘Fra Vred til Venlig‘, som du får med, når du starter op på et BAT team. 

Afledning kan forhindre problemer her og nu

Kan du ikke nå at komme langt nok væk, kan du aflede den, så den ikke reagerer udfarende. Afledning lærer som udgangspunkt ikke hunden noget, men fungerer godt, når der er begrænset plads. Du kan f.eks. få din hund optaget af at søge nogle lækre godbidder, mens den anden hund passerer forbi. Hvis du har lært sin hund hvad ‘søge’ betyder, vil den sætte næsen ned til jorden med det samme, du siger ‘søge’. Og samtidig vil din hund udvise et venligt kropssprog over for den anden hund, så den ofte bare går forbi.

Undgå at trække i din hund, hvis du kan

Lær din hund at vende sig rundt mod dig, så I kan gå den anden vej i løs line. Men du skal gøre det inden din hund har ‘låst sig fast’ på den anden hund. Det kræver selvfølgelig at du træner det op i andre situationer, hvor der ikke er så mange forstyrrelser, og triggeren ikke er til stede.

Du skal også tænke på, at du skal øge afstanden til triggeren i god tid. Hvis du øger afstanden til den anden hund, vil det nedsætte din hunds oplevelse af den potentielle fare. På større afstand vil hundens tendens til udfald blive mindre.

Se her, hvad Tatjana fortæller

‘For Muc har det også betydet, at han er blevet mere afslappet på gå turene, han stresser meget når vi går tur, men det er blevet meget bedre. Før blev han også helt fikseret på andre hunde vi mødte, han kunne ikke løsrive sig og var umulig at få kontakt til. Nu kan han selv kigge væk fra andre hunde, han er kontaktbar og det er muligt at kalde ham væk, når der er andre hunde. Hvis han begynder at gø af hundene vi ser, så er det muligt at få ham væk uden en masse tvang og han falder meget hurtigere til ro. ‘

Her har du nogle gode og hurtige råd, der kan mindske aggressiv adfærd på gåturen

  • Gå tur på tidspunkter og i områder, hvor der ikke er så mange der går tur. For at undgå løse hunde, kan du evt. gå på trafikerede veje. Undgå at gå ad smalle stisystemer, hvor der ikke er nogle exit-muligheder.
  • Gør din hunds hundetegn lydløst ved fx at sætte tape rundt om det. Eller anskaf dig ét af plastik. På den måde reduceres risikoen for, at andre hunde begynder at gø af jer i de haver, I passerer forbi.
  • Husk at tage nogle (for hunden) værdifulde godbidder med, Og undlad at fodre den lige før du går.
  • Og ikke mindst… bevar roen. Husk at trække vejret, men start med at puste ud først. Trækker du vejret dybt ind, er der risiko for, at det for hunden kan lyde som om du skal til at gø.

Der er mange redskaber i BAT træning. Også mange træningsmæssige. Alt dette og meget, meget mere, vil du lære på til BAT-hundetræning på hold. Du kan læse mere om BAT træning her.

Du kan også få hjælp til BAT træning online i Hundeklubben Online, som er min All Inclusive Hundeklub. Som medlem får du adgang til ALT online materiale, jeg har lavet – og som jeg laver i fremtiden. Med nyt materiale hver måned er der masser af gode råd at hente, så du kan få den bedste hverdag med din hund.

Relaterede Posts

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn